Minden parazitáról


Kezdőoldal Kutya Gazdiképző Amit tudni kell a parazitákról és irtásukról Amit tudni kell a parazitákról és irtásukról Egy apró kölyök mindenben a gazdájától függ — így az egészséggondozás, beleértve a paraziták elleni védekezést is, a gazda feladata.

Persze, szívünk szerint nem is gondolnánk ezekre a fránya élősködőkre, de tény, hogy a legtöbb kölyök előbb vagy utóbb átesik valamilyen parazitafertőzésen.

minden parazitáról

Sőt, ami még rosszabb, jó néhányuk már a családba kerüléskor élősködőkkel érkezik. Érdemes összefoglalni, mit kell tudni a parazitákról, mert a védekezés csak akkor lehet hatásos, ha tudja, mi ellen is kell küzdenie. Az orsóféreg és a kampósféreg átjut a placentán, ha az minden parazitáról fertőzött, de eljutnak a tejmirigyekbe is, és a szoptatás során is fertőződhet a kölyök.

minden parazitáról Férgeim vannak, de nem fogyok miért

Ha az anyaállat nem volt rendszeresen féreghajtózva a vemhesülés előtt, minden parazitáról az esély arra, hogy a kölykök féregfertőzöttek lesznek. Az ostorféreg és a kampósféreg petéi igen szívósak, képesek évekig elélni a talajban.

hány féreg él

Ha a kutya lenyeli vagy mancsain a környezetébe hordja a petéket vagy az abból kikelő lárvákat elindul a fertőződés folyamata. Kampósféreg fertőzés kialakulhat a fertőzött fekália lenyelése által, akár ha az állat saját mancsait vagy bőrét nyalogatja.

minden parazitáról

A galandféreg a bolhákkal kerül a szervezetbe, ha a kutya lenyeli azt. A parazitafertőzöttség általános tünetei.

erythema paraziták pinworm tojás kaparás kezelés