Álom galandférgek. Hányinger, fogyás, hasmenés - tünetek, amik bélférgességre utalhatnak - EgészségKalauz


Iszonytató dolgokat találtak egy fiatal férfi agyában Origo Amikor az orvosok a konkrét okokat kezdték keresni, azt találták, hogy a páciens többi szervét is ellepték a galandféreglárvák által képzett ciszták.

álom galandférgek

A The New England Journal of Medicine című orvosi szakfolyóiratban megjelent esettanulmány szerint a 18 éves indiai férfi epilepsziás tünetekkel fordult álom galandférgek, emellett zavart volt, jobb szeme alatt duzzanat keletkezett, valamint jobb heréje is érzékeny volt az érintésre. Az MRI-felvétel kimutatta, hogy az agy külső burkában számos ciszta van jelen.

a paraziták depressziót okozhatnak

A véreredmények megerősítették, hogy a férfi ciszticerkózisban szenved. Ez egy szöveti fertőzés, amelyet a galandféreg Taenia solium fiatal fejlődési alakja ciszticerkusz okoz.

birka férgekkel

A fertőzés akkor alakul ki, ha valaki a galandféreg petéit elfogyasztja" — nyilatkozta az egyik kezelőorvos, dr. Nishanth Dev.

álom galandférgek a test reakciója a férgekre

Hozzátette: a peték általában a nem megfelelően megfőzött vagy átsütött ételekben bújnak meg, de bekerülhetnek az ivóvízbe is. Mivel a páciens vegetáriánus, ezért emberi fekáliával szennyeződött zöldségekkel és gyümölccsel kerülhetett a parazita a szervezetébe. Forrás: The New England Journal of Medicine Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint a ciszticerkózis a mezőgazdaságból élő közösségekben, illetve Afrika, Ázsia és Latin-Amerika fejletlenebb országaiban gyakori probléma, ezekben a régiókban az epilepsziás rohamok mintegy álom galandférgek a galandférgek a felelősek.

álom galandférgek fej és parazita

A WHO becslése alapján 2,56 és 8,3 millió közé tehető a ciszticerkózisban szenvedők száma, habár számos betegnél konkrét tünetek nem jelentkeznek. A mostani esettanulmányban ismertetett példa extrém ritka.

paraziták Amur régió gardnerell kenet férfiakban

Sajnos a férfi annyira súlyosan fertőzött volt, hogy az orvosok nem tudták meggyógyítani a legerősebb gyógyszerekkel sem, két héttel a diagnózis után elhunyt.