Görény szájszag


Fogproblémák a vadászgörényeknél

Büdös-e a görény? A görénynek valóban van szaga, ám ez korántsem olyan borzasztó, mint ahogy a köztudatban él. Minden állatnak van valamilyen szaga, így a görénynek is van egyfajta bundaszaga.

Ez nem olyan kellemetlen, sőt egyesek még kellemesnek is találják ezt a pézsma szagot.

Msn címem e-mailban adom meg!!!

Nem véletlen, hogy egyes parfümökbe is tesznek pézsmát! A bundaszag a görény és minden prémes állat velejárója, a samponos fürdetés nem javít, hanem ront rajta. Akit zavar a görény bundaszaga, az válasszon magának más társállatot. Amikor a görény ivarérett lesz, a bundaszaghoz ivaros szag is társul. A hímek és a nőstények is elkezdenek jelölgetni, a földön húzzák a feneküket és kis nedves foltokat hagynak maguk után.

görény szájszag

Főleg az ivaros hímek szaga tud nagyon erős és kellemetlen lenni, ám ez a szag ivartalanítással megszűntethető. Természetesen nem az ivartalanítás napjától lesz enyhébb szagú görényünk, kell pár hét mire ez a szag megszűnik.

gyógyítsa a pinworm férgeket paraziták és evolúció

A vadászgörény izgatott idegállapotban pl. E szag erőssége görényenként változó, ám minden esetben megszüntethető szellőztetéssel. A görény szájszag egyfajta kommunikációs eszköz, a bűzmirigy eltávolítása nem javasolt.

Nem ez okozza a görény szagát! A lakásban tartott vadászgörény székletének szaga is érezhető, ezért is fontos hogy mielőbb alomra szoktassuk állatkánkat. A jó minőségű macskaalom és a napi rendszerességű alomtisztítás sokat számít a szag szempontjából. A szennyezett alom napi eltávolítása mellett, az alomtálcákat is mossuk el időnként. Egyes konzervektől állatkánk széklete erősebb és kellemetlenebb szagú lehet, mint ha hússal etetjük.

Kerüljük az alacsony hústartalmú és ezért olcsó és gyenge minőségű cica- és kutyakonzerveket! Etessük görényünket hússal.

Deofill Dog tabletta 50 db

Bővebben az etetésről. A ketrecnek, függőágyaknak, alvósruháknak és az Trichomonas balanoposthitisszel is van szaga.

Roslin parazita o férgeket nem diagnosztizálnak

Ezek rendszeres tisztítása is napi-heti rutin része kell legyen. Az alvósruhák mosásához kis mennyiségű mosóport és öblítőt használjunk, inkább a mosóvíz hőfoka legyen magasabb.

A rossz lehelet (halitózis) lehetséges okai:

A túlzásba vitt mosószerhasználat akár allergiát is okozhat. A ketrectakarításhoz se használjunk nagy mennyiségű fertőtlenítőszert. Egy Domestostól vagy Hypotól bűzlő ketreceben mi sem laknánk szívesen, görényünknek sem fog tetszeni és ez ellen székletnyomokkal védekezhet. Természetes és környezetbarát fertőtlenítőszer az ecet, ráadásul vízkőoldó hatása is van, így alomtálcák pucolálására is kiválóan alkalmas!

A szájszag okai

A megszokott görényszagtól eltértő szag, betegség jele is lehet. A büdös fülszag vagy szájszag, testszag vagy görény szájszag megszokottól eltérő ürülékszag különböző betegségek jele lehet. Forduljunk mielőbb állatorvoshoz!

  1. Háziállat Magazin Fogproblémák a vadászgörényeknél A fogászati megbetegedés gyakori betegség a vadászgörényeknél.
  2. Gyakori baleset a fogak törése.
  3. LUIGÖRI OLDALA! - G-Portál
  4. Gyógyszer mellékhatásokra A szájszag okai A rossz lehelet már az ókori görögök és rómaiak számára is problémát jelentett, a Talmud szerint pedig törvényes válóoknak minősült.
  5. Magyar Vadászgörény Klub