Folyó parazita. Schistosoma fertőzés Európában is - utazók figyelmébe!


folyó parazita a paraziták vizsgálata a bőrön

Elterjedése[ szerkesztés ] Megközelítőleg 17 - 25 millió ember fertőzött folyami vaksággal, akik közül kb. Itt fertőzik meg a következő fekete legyet, amely megcsípi a személyt. A dudorokban élnek.

folyó parazita

Felismerése[ szerkesztés ] Diagnózist sokféle módon lehet készíteni, többek között: a bőr biopsziát fiziológiás oldatba téve és megvárva, hogy a lárva kikeljen, a szemben lárvát keresve és a bőr alatti dudorokban kifejlett férgeket keresve.

Ez volt az álomkór elleni első hatóanyag. Története[ szerkesztés ] ben Rodolfo Robles hozta kapcsolatba először a férget a szembetegséggel.

hatékony módszerek a paraziták leküzdésére

A súlyos egészségügyi következmények mellett gazdasági károkat is okozott, mivel az emberek elmenekültek a termékeny folyóvölgyekből a betegség elől, így csökkent az élelmiszer-termelés, ami éhínséget okozott.

A WHO ben programot indított a betegség ellen. A programban dietilkarbamazint használtak, aminek erősek voltak a mellékhatásai, például csalánkiütés, folyó parazita vérnyomás tachikardiával, és ödéma.

folyó parazita a paprika betegségei és parazitái

A program folyó parazita volt a legyek irtása is, és a folyóvölgyek újratelepítése is. Campbell és Satoshi Ōmura kapta az orvosi Nobel-díj egyik felét az Avermectin felfedezéséért, ami egy fontos szer a fonalférgek ellen, és a folyami vakság legyőzésének fontos eszköze [16] Az itt található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleményneknem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést.

férgek gyógyszerek gyermekek számára listája

A cikk tartalmát a Wikipédia önkéntes szerkesztői alakítják ki, és bármikor módosulhat.